Kaunokirjallisuuden luettelointi aloitettu

Turun kaupunginkirjaston vanhan kokoelman luettelointi jatkuu jälleen! Vanhan kokoelman tutkimushankkeen ensimmäisen vaiheen aikana (2013-2015) luetteloitiin yli 9000 kokoelmaan kuuluvaa teosta, näiden joukossa 2570 nimikettä käsittävä Svensk dramatik -kokoelma. Kevääseen 2015 mennessä luetteloitiin kokonaan kokoelman pääluokat 6 (Historia, muinaistiede, kansatiede, antropologia, numismatiikka), 8 (Matematiikka, luonnontieteet, lääketiede) ja 9 (Tekniikka, teknologia, teollisuus, sotalaitos, urheilu, talous, maanviljelys). Lisäksi luetteloitiin laaja, melkein tuhat nidettä sisältävä alaluokka 35 Taide ja alaluokat 71-76 (Maantiede ja matkat, valtio- ja oikeustiede). Loppuvuodesta 2015 luetteloitiin vielä pääluokat 2 Uskonto ja 4 Kielitiede ja kansanrunous, tällä kertaa kaupunginkirjaston harjoittelijan voimin.

Kivi

Kaikki jäljellä olevat vanhan kokoelman teokset luetteloidaan alkuvuoteen 2017 mennessä. Ensimmäisenä vuorossa on pääluokka 5 eli Kaunokirjallisuus. Erilaisia kokoelmateoksia sisältävä alaluokka 51 on jo luetteloitu ja parhaillaan menossa on kotimaista kaunokirjallisuutta sisältävä alaluokka 54. Toistaiseksi vastaan on tullut esimerkiksi satukirjoja, runokokoelmia ja tunnettujen kirjailijoiden kuten Aleksis Kiven, Minna Canthin ja Juhani Ahon teoksia sekä alkuperäisellä kielellä että käännöksinä. Joukossa on myös erikoisuuksia ja suurelle yleisölle varsin tuntemattomia teoksia, esimerkiksi Gustafva Sofia Hjärnen (1780-1860) keskiajalle sijoittuva onnettomasta rakkaudesta kertova teos Tawastehus Slott, en Romans från Birger Jarls af Bjelbo Tidehwarf.

Hjärne

Opintokokoelma-blogia aiemmin lukeneille muistutukseksi ja uusille lukijoille tiedoksi, että luetteloitujen teosten viitetiedot ovat nähtävissä vanhakokoelma.kirjastot.fi -sivustolla. Luetteloinnin etenemistä voi seurata blogin luetteloidut teokset -sivulla hyllykartan avulla ja samalla sivulla on myös hakuvinkkejä vanhakokoelma.kirjastot.fi -tietokantaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s